Що має знати Android розробник: Junior, Middle, Senior рівень

August 4, 20211:36 am

А про пошук самої роботи годі й говорити – вакансії є та будуть. Підвищений попит на програмістів у Східній Європі. Східна Європа привертає увагу все більшу кількість глобальних підприємств привабливими цінами на послуги розробників, високоякісною технічною освітою та великим набором талантів.

Мати підвішений язик, поважати правила гри, знати професійний, та й просто етикет — частина цього процесу. Сеньйор не покладається на інших людей, щоб вони надали ресурси, і не перекладає на інших відповідальність за затримки, вирішення блокерів. У важких випадках це може бути бізнес-поїздка інженера за океан, щоб швидко розв’язати проблему на місці face-to-face з інженером іншої команди, замовником тощо. Передусім я дивлюсь на те, як людина комунікує, чи може вона викласти свої думки доступно і структуровано, а також звернути мою увагу на важливі моменти в питанні.

Python Developer (Mid)

Звісно, можна спробувати вивчити всі домени, якщо поставити таку ціль. Але це не має такої цінності, як технічний стек за плечима, що є матеріалом для будування будь-яких бізнес-завдань. Для нових ринків та регіонів потрібні свої підходи до реалізації. Щодо інших мов, окрім англійської, то жодна компанія не вказала їх у вимогах. Але, вочевидь, в деяких компаніях знання додаткових мов може знадобитись.

Хард скіли Junior, Middle, Senior Android розробник

А також з реляційними базами даних такими, як PostgreSQL, MySQL. Перейшов у сферу айті із зовсім іншої професії, пов‘язаної з 3D моделюванням. Не про красоту мова, а про просту людську охайність, щоб його хоч легко читати було.

«Не так важливо, яке завдання, як підхід і ставлення до його виконання». Що визначає сеньйора

Маю досвід роботи як Backend розробника, так і Full Stack. До ІТ займався науковою діяльністю в сфері точного вимірювання об’єму і витрати природного газу. Буду радий допомогти бажаючим освоїти розробку з Python. Починав з розробки android developer вакансії прикладних програм в якості фріланс-розробника. На даний момент – Middle Software Developer в ISS Soft Ukraine, займаюся розробкою трансляторів і статичних аналізаторів, що змушує занурюватися в нетрі специфікації Java.

Хард скіли Junior, Middle, Senior Android розробник

І в межах розумного допомогти розв’язати проблеми чи надати людині можливості реалізувати потреби й цілі. Неприємно читати базарні коментарі про СТО, але приємно, що є розумні відгуки. Створилося враження, що https://wizardsdev.com/ в Україні до кінця не визріло розуміння, що за створіння цей сеньйор, навіщо він і що з ним робити, не тільки серед сеньйорів, а й серед управлінців. Проте ми рухаємося в правильному, на мій погляд, напрямку.

Junior Python Developer in Test (CSA)

Спитає і про плиту і про виключне право на неї, бо знає, що вона буде вкрай необхідна, і ця критична залежність від плити — потенційний ризик. Оцінить завдання загалом і те, чи здатен зробити все вчасно. Напевне, попросить час на оцінювання процесу. Якщо візьме це завдання, піде сам домовлятись за плиту наперед або наголосить, що PM має потурбуватись про це. Що не потрібно писати фреймворки й роботів для умовних 50 вареників. Що наліпити 50 штук абияк, але вчасно — краще, ніж лише 5, які б вони не були ідеальні.

Хард скіли Junior, Middle, Senior Android розробник

Як там у вас кажуть чувствуєтпафактураждєніялюдєйврасії — то про це він не говоре. У першому блоці запитую елементарне на зразок ООП, SOLID, чим наслідування від композиції відрізняється тощо. Відповіді тут майже не впливають на результат співбесіди.

Недостатньо писати ефективний код. Які слабкі місця та вимоги до українських сеньйорів

А у світі розробки немало спеціалістів, які запросто напишуть контролер у наявному коді, але не здатні перемножити дві матриці чи створити з нуля структуру проєкту. Кожен, хто вважає себе сеньйором, має бути підкованим перемовником. Це написано в частині про зарплати, але ця навичка важлива в усіх сферах професійного життя.

  • Основні технології – JavaScript, Typescript, Nodejs, PostgreSQL, MongoDB, Redis, AWS, Azure.
  • Але це не має такої цінності, як технічний стек за плечима, що є матеріалом для будування будь-яких бізнес-завдань.
  • Тому сеньйор — це й трошки сейлз, трошки перемовник.
  • Почав свій шлях як розробник крос-платформних мобільних додатків на Xamarin.
  • Крім того, треба вміти аналізувати потреби бізнесу і конвертувати їх в ефективний програмний інструмент.
  • Він надсилає команді свій перелік вимог, описаних з точки зору бізнесу.

QA забезпечує передбачуваність і правильність процесів, а QС контролює дотримання вимог. Підсумовуючи усе вище, можна зробити висновок, що ІТ-галузь України розвивається досить активними темпами, попри війну. Українські розробники продовжують працювати, розвиватися та задовольняти потреби клієнтів та їх бізнесів.

  • Categories :
  • News